Faelgázosítás

faelgázosító

 

A fagázok égéshőjét is felhasználva tökéletesebb égés érhető el, így ugyanahhoz az eredményhez kevesebb fára van szükségünk. A fa égése ezzel a technikával 4-6 órán át is fenntartható, végül a tökéletesen elégetett fa minimális mennyiségű hamuja marad hátra.

Ezáltal a kazán takarítása könnyű és gyors lesz. A kazánba  kemény és puha fa  egyaránt égethető, nagy hasábokat is kényelmesen pakolhatunk az akár 185 literes égőtérbe. A kazán  hőmérséklete 70°- 90°C között tetszőlegesen beállítható , a beállított érték megközelítésekor a szabályzó automatikusan csökkenti a ventilátor teljesítményét, a beállított érték elérésekor pedig leállítja a ventilátort, azaz megszakítja az égést. A tüzelőanyag kiégése esetén a szabályzó leállítja a fűtésköri keringető szivattyút és a ventilációt.

 

Tehát a faelgázosító kazán hatékony, komfortos, jól szabályozható fatüzelést biztosít.

A faelgázosító technológia a fa leghatékonyabb termikus felhasználásán alapul, melynek során a magas hatásfok a legkedvezőbb energiamérlegű alapanyaggal párosul. A magasabb elért hőmérséklettel és a folyamatos szabályozással teszi a faelgázosító kazán lehetővé a tökéletes égést, a keletkező gázok teljes mértékű hasznosítását és ártalmatlanítását.

 

 

árajánlat

 

Termékeink

Részletek

ASTRA G

faelgázosító kazán

Részletek

VIGAS

18-100 kW

Részletek

HERZ minifire/firestar

faelgázosító kazán

Részletek

ATMOS

faelgázosító kazán