Pelletkandallók

HOZZUK KI A MAXIMUMOT PELLET KANDALLÓNKBÓL

pellet1

Amennyiben a ház vagy a lakás fűtésigényét teljes mértékben ki tudjuk szolgálni kandallóval és rákötjük a központi fűtésre, akkor több dolgot kell figyelembe vennünk:

 

1. A méretezésénél figyelembe kell venni a fűteni kívánt terület nagyságát, a fűtés típusát (padló-, fal-, mennyezet- vagy radiátoros fűtés), valamint az épület hőszigetelését. Használati melegvíz-előállítás esetén a felhasználók számát. A becsült hő veszteség fölé kell méretezni a kandallót, hogy ne csak a meglévő hőmérsékletet tudjuk tartani, hanem plusz fűtési teljesítményünk is maradjon felfűtéskor. Ha meghatároztuk a fűtéshez szükséges teljesítményt, a használati melegvíz előállításra személyenként plusz 500 W fűtőteljesítménnyel kell számolni. A kandallók döntő többsége teljesítményszabályzású, azaz az igénynek megfelelő teljesítményt adja le. Ez legegyszerűbben a kandalló visszatérő hőmérsékletének alapján történik.

 

2. A kandalló helyét föltétlen figyelembe kell venni. A beépítést nem igénylő dekor kandallók kevesebb mint 0,5 m2 helyet foglalnak, ha tárolót is akarunk biztosítani az még egy helyiséget is igényelhet. 1 tonna pellet kb. 1,3 m3, ezt azért is figyelembe kell venni, mert érdemes az egy évre elegendő fűtőanyagot nyáron beszerezni, tehát tárolni kell. Egy átlagos méretű családi ház pellet igénye nem haladja meg a 3-4 tonnát, így 5-6 m3 fűtőanyag tárolásának kell nedvességtől védett helyet biztosítani.

 

3. A vízteres pellet kandallót közvetlenül ráköthetjük a fűtési rendszerünkre a kandalló teljesítmény szabályzásának köszönhetően. Ha a helyiségekben a hőmérséklet elérte a termosztáton beállított értéket a beépített szabályzó automatikusan visszaszabályozza, szükség szerint leállítja az égést. Ajánlani szoktuk, hogy a vízteres kandalló mellé egy kombi tároló is kerüljön beszerelésre. Így a fűtés mellett a használati melegvíz előállítás is egyszerűen biztosítható. A kombi tároló egy kiválóan hőszigetelt tartályban, fűtési és elválasztva zománcozott használati melegvíz tárolót tartalmaz.

 

4. Ezzel a tárolóval a kiépített rendszer napkollektorokkal is egyszerűen kiegészíthető. A pellet kandalló egy melegvíz hőszivattyúval is kiválóan kiegészíthető. Amikor a kandalló fűt, akkor használati melegvizet (HMV) is elő tud állítani. Ha nem kell fűteni, a melegvíz előállítás hőszivattyúval történik. Ennek több előnye is van. A hőszivattyús üzemben nyáron az épület részleges hűtése és párátlanítása is megoldható. A kandalló beépítéséhez szükséges egy a kandalló füstgáz kivezetéséhez illeszkedő bélelt kémény. A megrendelő igénye szerint silós vagy vályús pellet tárolót is kialakítunk.

 

A Hajdú Energia Kft. a felsorolt megoldások mindegyikét szállítani és szakszerűen telepíteni is tudja. Ügyfeleink részére versenyképes áron, házhoz szállítással kínáljuk a pelletet is.

 árajánlat