Pelletkandallók

LÉGFŰTÉSES VAGY VÍZTERES PELLET KANDALLÓ?

pellet1

Standard hőlégbefúvásos pellet kandallók:

  • A forró levegő egy turbó ventilátor segítségével jut be a légtérbe, a füstgáz egy kis átmérőjű csövön távozik
  • Alkalmasak kisebb vagy nagyobb helyiség(ek) alternatív hőszükségletének ellátására
  • Figyelni kell a teljesítmény optimális megválasztására
  • Nagy előnyük a könnyű mozgatás, mobilitás és az egyszerű telepítés

A vízteres kandallók minden esetben egy vezetékes központi hálózatra való rácsatlakozással járó kialakítást igényelnek.

Központi fűtést ellátó, vízteres pellet kandallók:
  • Alkalmasak egy közepes méretű családi ház teljes hőszükségletét is ellátni, illetve teljesítménytől függően a használati melegvizet is tudják biztosítani
  • Ezen rendszer használatára akár a már meglévő csővezetékek és radiátorok is alkalmasak lehetnek

 

Hatásfok és teljesítmény

 

A pellet kandallók figyelemre méltó hatásfokkal működnek. Ez részben annak köszönhető, hogy a pellet egy különösen száraz tüzelőanyag, 10% alatti nedvességtartalommal, valamint a nagy fajsúlynak köszönhetően adott térfogaton sokkal több az éghető anyag mennyisége. Égése sokkal egyenletesebb, mert anyaga homogénebb a normál tűzifáénál. Az égéshez szükséges levegő mennyisége is jól szabályozott, így általában 90-95%-os hatásfokkal lehet számolni. A magas hatásfoknak köszönhetően a földgázhoz képest versenyképes áron lehet pellettel tüzelni. 1 m 3  földgáz helyett kevesebb mint 2 kg pelletet kell eltüzelni.

 

Pellet kandallóval jól szabályozható fűtési rendszert építhetünk ki. Az alapszabályzás egyszerű hőfokkülönbség alapján indítja el az égetést, lambda szondás szabályzás esetén a füstgáz minőségét figyelembe véve szabályozhatunk a tökéletesebb égés érdekében. Pellet kandallókat 3-12 kW teljesítményig tudunk ajánlani. Nagyobb hőigény esetén több kandallóval vagy egy pellet kazánnal lehet kiváltani a fűtést. Legtöbb kandallónk teljesítménye 30-60%-ig is leszabályozható.

 árajánlat