Pelletkazánok

PELLET KAZÁN MÉRETEZÉS

pellet1

A kazán méretezésénél figyelembe kell venni a fűteni kívánt terület nagyságát, a fűtés típusát (padló-, fal-, mennyezet- vagy radiátoros fűtés), valamint az épület hőszigetelését. Használati melegvíz előállítás esetén a felhasználók száma is fontos. A becsült hővesztesség fölé kell méretezni a kazánt, hogy ne csak a meglévő hőmérsékletet tudjuk tartani, hanem plusz fűtési teljesítményünk is maradjon felfűtéskor.

 

Ha meghatároztuk a fűtéshez szükséges teljesítményt, a használati melegvíz előállításra személyenként plusz 400-500 W fűtőteljesítménnyel kell számolni. A kazánok döntő többsége teljesítményszabályzású, azaz az igénynek megfelelő teljesítményt adja le. Ez legegyszerűbben a kazán visszatérő hőmérsékletének alapján történik. Egyes típusok időjárásfüggő szabályzással rendelkeznek. 

 

Pellet vásárlásakor érdemes odafigyelni a minőségére, amit a színéből is meg lehet állapítani. A világos színű a legjobb minőség, ez tiszta fából készül. Ha barna foltokat, szemcséket látunk benne, az azt jelenti, hogy kéreganyag is került a tüzelőanyagba, ez növeli a hamu illetve salak mennyiségét. A jó minőség nem feltétlenül drágább.

 

 

  árajánlat