Faelg4

SZERELÉS, TELEPÍTÉS ELŐTTI INFORMÁCIÓK

faleg1Meglévő napkollektoros rendszerbe történő beillesztése és a vezérlések szinkronizálása jelenti a komolyabb feladatot. Jelentősen javítható a rendszer hatásfoka, ha a kazánköri szivattyút - hőmérséklet különbség alapon - csak akkor engedjük járni, ha a kazán hőmérséklete magasabb mint a tároló hőmérséklete. Az is jó megoldásnak bizonyult, hogy a kazán túlmelegedése esetén elindítjuk a fűtéskeringető szivattyút, ezzel biztosítva a rendszerből a hő elszállítását, így nem a hűtőhurkon keresztül vezetjük el az energiát a csatornába, hanem az épületben hasznosul.

Új rendszer létrehozása esetén melegvíz tároló és igény szerint puffer tároló kerül beépítésre. Mivel a berendezések általában pincében vagy az épületen belüli gépészeti helységben helyezkedik el, ezért nincs szükség fagyálló folyadék alkalmazására.

A csővezeték méretét a teljesítmény alapján szükséges meghatározni. A kazánra hűtőkört kell szerelni annak érdekében, hogy az esetlegesen túlmelegedett kazánt lehessen visszahűteni. A hűtésre használt vizet csatornába kell vezetni, értelemszerűen abban a helységben ahol a kazán kerül elhelyezésre hidegvíz és csatorna csatlakozás kell legyen.

Szilárd tüzelésű kazánoknál ajánlott áramszünet elleni védelemmel ellátni fűtőrendszerünket. Nem csak azért, mert ha áramellátás hiányában leáll a kazán vezérlése, ez által a szivattyúké is és ennek következtében a kazán károsodást szenvedhet, de azért is javasolt a szünetmentes áramforrás, mert így biztosak lehetünk benne, hogy az igényeink szerint tovább működik a fűtés, akár 12 órán keresztül is.